Pittige pastaschotel met paprika

Bereiding

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking gaar. 
 
Snijd 1 paprika in repen en bak met de pasta ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie. 
 
Meng de gezeefde tomaten met 1 eetlepel tomatenpuree, een 1 theelepel sambal oelek en 2 eetlepels groentebouillon en schenk over de pastaschotel. Laat alles ca. 5 minuten garen.
 
Breng de pastaschotel op smaak chilipoeder en garneer eventueel met basilicum en majoraan.

Ingrediënten

  • 100 g gezeefde tomaten
  • 50 g volkoren penne, ongekookt
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel chilipoeder
  • basilicum, vers  

Koolhydraten 45,7 g
waarvan suikers 13,3 g
Vet 11,8 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 11 g
Vezels 9,2 g
Groente 185 g
Kcal 350
Zout 1,18 g