Pittige runderschotel

Ingrediënten
- 600 g biefstuk, rundvlees
- 400 g witte bonen uit blik
- 400 g tomaten
- 850 g gepelde tomaten, uit blik
- 500 ml groentebouillon*
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 uien
- 2 spaanse pepers
- 2 paprika's
- 2 teentje(s) knoflook, geperst
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- peper
- zout
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 287 kcal
- Koolhydraten
- 23,5 g
- - waarvan suikers
- 14,4 g
- Vet
- 5,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,4 g
- Eiwit
- 31,6 g
- Vezels
- 9,5 g
- Groente
- 340 g
- Zout
- 2,07 g
Bereiding
Snij 600 g lendenbiefstuk eerst in dunne plakken en daarna in repen.
Braad het vlees in 3 porties in telkens 1 theelepel hete olie flink aan, breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet apart.
Snipper 2 uien en hak 2 rode pepers fijn. Snij 1 rode en 1 groene paprika in stukjes.
Bak de paprika ca. 3 minuten in het hete braadvocht. Voeg de uien en spaanse peper met 2 geperste teentjes knoflook toe en bak kort mee.
Blus af met 1 groot blik gepelde tomaten (850 ml) en 500 ml groentebouillon en breng op smaak met zout en ½ theelepel paprikapoeder.
Druk de tomaten iets fijn en breng alles aan de kook. Laat ca. 10 minuten met een deksel op de pan garen.
Laat ondertussen 1 pot witte bonen (400 g uitlekgewicht) uitlekken. Snij 400 g tomaten in blokjes.
Doe beide in de pan erbij en laat nog eens ca. 5 minuten garen. Voeg het vlees weer toe, verwarm en breng op smaak.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
