Pittige sperziebonen met citroen en biefstuk

Ingrediënten
- 400 g sperziebonen
- 200 g biefstuk, rauw
- 1 rood pepertje (10 g)
- 80 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 halve citroen
- 1 snee volkorenbrood
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 326 kcal
- Koolhydraten
- 17,7 g
- - waarvan suikers
- 1 g
- Vet
- 13,2 g
- - waarvan verzadigd
- 2,5 g
- Eiwit
- 29,1 g
- Vezels
- 8,8 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,8 g
Bereiding
Snijd de halve chilipeper in ringen en laat met de sperziebonen, 1 eetlepel olijfolie en 80 ml groentebouillon ca. 20 minuten stoven.
Pers een halve citroen uit en besprenkel de sperziebonen met citroensap.
Bestrooi de biefstuk met peper, bak ca. 4-6 minuten in 1 eetlepel olijfolie en snij in plakken.
Snijd een halve citroen in schijfjes en leg met de plakjes vlees op de sperziebonen.
Rooster het broodje, steek er eventueel kleine hartvormpjes uit en serveer met de sperziebonen en biefstuk.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
