Pittige sperziebonen met citroen en biefstuk

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 200 g biefstuk, rauw
  • 1 rood pepertje (10 g)
  • 80 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 halve citroen
  • 1 snee volkorenbrood
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
326 kcal
Koolhydraten
17,7 g
- waarvan suikers
1 g
Vet
13,2 g
- waarvan verzadigd
2,5 g
Eiwit
29,1 g
Vezels
8,8 g
Groente
200 g
Zout
0,8 g

Bereiding

Snijd de halve chilipeper in ringen en laat met de sperziebonen, 1 eetlepel olijfolie en 80 ml groentebouillon ca. 20 minuten stoven.

Pers een halve citroen uit en besprenkel de sperziebonen met citroensap.

Bestrooi de biefstuk met peper, bak ca. 4-6 minuten in 1 eetlepel olijfolie en snij in plakken.

Snijd een halve citroen in schijfjes en leg met de plakjes vlees op de sperziebonen.

Rooster het broodje, steek er eventueel kleine hartvormpjes uit en serveer met de sperziebonen en biefstuk.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes