Pittige sperziebonen met citroen en biefstuk

Bereiding

Snijd de halve chilipeper in ringen en laat met de sperziebonen, 1 eetlepel olijfolie en 80 ml groentebouillon ca. 20 minuten stoven.

Pers een halve citroen uit en besprenkel de sperziebonen met citroensap.

Bestrooi de biefstuk met peper, bak ca. 4-6 minuten in 1 eetlepel olijfolie en snij in plakken.

Snijd een halve citroen in schijfjes en leg met de plakjes vlees op de sperziebonen.

Rooster het broodje, steek er eventueel kleine hartvormpjes uit en serveer met de sperziebonen en biefstuk.

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 200 g biefstuk, rauw
  • 1 rood pepertje (10 g)
  • 80 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 1 halve citroen    
  • 1 snee volkorenbrood
  • peper

Koolhydraten 17,7 g
waarvan suikers 1 g
Vet 13,2 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 29,1 g
Vezels 8,8 g
Groente 200 g
Kcal 326
Zout 0,8 g