Pittige tzatziki

Ingrediënten
- 350 g Griekse yoghurt (10% vet)
- ½ komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel witte azijn
- ½ eetlepel citroensap
- 1 eetlepel dille, gedroogd
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 162 kcal
- Koolhydraten
- 4,4 g
- - waarvan suikers
- 4 g
- Vet
- 13,9 g
- - waarvan verzadigd
- 6,5 g
- Eiwit
- 4,5 g
- Vezels
- 0,2 g
- Groente
- 44 g
- Zout
- 0,35 g
Bereiding
Maak een halve komkommer schoon en rasp deze vervolgens boven een grote kom fijn.
Doe de geraspte komkommer samen met 1 eetlepel azijn in een zeef. Druk vervolgens met een lepel al het vocht uit de komkommer. Zorg dat er zo min mogelijk vocht overblijft.
Doe de komkommer terug in de kom en voeg de dille toe.
Voeg vervolgens ook de yoghurt, olijfolie, geperste knoflook en het citroensap toe.
Meng alles goed door elkaar.
Dek de kom af en zet de tzatziki even in de koelkast (het liefst een hele nacht).
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
