Pittige tzatziki

Bereiding

Maak een halve komkommer schoon en rasp deze vervolgens boven een grote kom fijn.

Doe de geraspte komkommer samen met 1 eetlepel azijn in een zeef. Druk vervolgens met een lepel al het vocht uit de komkommer. Zorg dat er zo min mogelijk vocht overblijft. 

Doe de komkommer terug in de kom en voeg de dille toe.

Voeg vervolgens ook de yoghurt, olijfolie, geperste knoflook en het citroensap toe.

Meng alles goed door elkaar.

Dek de kom af en zet de tzatziki even in de koelkast (het liefst een hele nacht).

Ingrediënten

  • 350 g Griekse yoghurt (10% vet)
  • ½ komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel witte azijn
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel dille, gedroogd

Koolhydraten 4,4 g
waarvan suikers 4 g
Vet 13,9 g
waarvan verzadigd 6,5 g
Eiwit 4,5 g
Vezels 0,2 g
Groente 44 g
Kcal 162
Zout 0,35 g