Polenta met krokante kip

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Polenta met kip

Ingrediënten

  • 200 g wortelpeterselie
  • 200 g wortels
  • 100 g gele bietjes
  • 2 rode uien
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 200 g kipdijbeenfilet
  • ½ groentebouillontablet
  • 100 g polenta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel bakolie
  • 400 ml water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
730 kcal
Koolhydraten
62 g
- waarvan suikers
17 g
Vet
37 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
33 g
Vezels
11 g
Groente
300 g
Zout
0,7 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de wortelpeterselie, wortels en bietjes en snijd in dunne repen of plakjes. Pel en snijd de ui in grove halve ringen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, Italiaanse kruiden en peper en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de kip in reepjes. Klop in een schaaltje het ei los en strooi in een ander schaaltje het paneermeel.

Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kip gaar en krokant.

Breng het water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Voeg aan het nog koude water de polenta al roerend toe. Laat de polenta koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat water toe). Roer tenslotte wat olijfolie door de polenta.

Serveer de polenta met de krokante kip en geroosterde groenten. Of stort de polenta, zoals de Italianen dat doen, op een houten snijplank en leg daar de gegrilde groenten en krokante kip bovenop.

Tip: Voeg een deel van de Italiaanse kruiden toe aan de polenta. Ook lekker met andere kruiden!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes