Pompoen-boeren­koolstoof

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Pompoen-boerenkoolstoof

Ingrediënten

  • 300 g raapjes
  • 400 g butternutpompoen, gesneden
  • 200 g tomatenstukjes
  • 200 g boerenkool
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 runderhamburgers
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
578 kcal
Koolhydraten
18 g
- waarvan suikers
8 g
Vet
35 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
26 g
Vezels
9 g
Groente
550 g
Zout
2 g

Bereiding

Schil de raapjes en snijd in blokjes.

Verhit bakolie in een braadpan en bak de pompoenblokjes en raapjes enkele minuten. Doe de tomatenstukjes erbij en roer goed door. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.

Snijd de boerenkool van de nerven en spoel goed af onder de kraan. Snijd het blad klein, voeg toe aan de pan en laat 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en chilivlokken.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur bruin (circa 5 minuten per kant).

Serveer de boerenkool-pompoenstoof met de hamburgers.

Tip: Ook heel erg lekker met rozijntjes.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes