Pompoen- en courgettelasagne met ricotta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit water in een ruime pan en kook de pompoenlasagne 5 minuten voor.

Meng in een kom de ricotta, geraspte kaas, tijm en wat peper.

Schaaf de courgette in plakken en verdeel een laagje courgette over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg daarop een laag pompoenlasagne. Besmeer dit met ricotta en herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.

Eindig met courgetteplakken en pompoen en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met wat tijm en pijnboompitjes.

Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven.

Serveer eventueel met een lekkere groene salade voor wat extra groenten!

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 350 g pompoenlasagne
  • 250 g ricotta
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • gedroogde tijm
  • peper
  • 1 courgette
  • 50 g geitenkaas
  • 40 g pijnboompitten
  • olijfolie

Koolhydraten 9,2 g
waarvan suikers 7,3 g
Vet 20,5 g
waarvan verzadigd 10,9 g
Eiwit 18,3 g
Vezels 1,3 g
Groente 145 g
Kcal 297
Zout 2,16 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.