Pompoenbrood met feta

Bereiding

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de pompoen 6 á 8 minuten totdat deze gaar is. Giet af en laat uitwasemen.

Pureer de pompoen met een staafmixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de pompoenpuree met het ei, het volkorenmeel, de amandelmeel, de yoghurt, het bakpoeder, de paprikapoeder en de salie. Meng tot een egale massa. Verkruimel de feta erboven en meng erdoor.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hier in. Verdeel de pompoenpitten over de bovenkant.

Bak 50 minuten in de oven. Laat het pompoenbrood afkoelen in de vorm.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 350 g pompoen
  • 1 ei
  • 100 g volkorenmeel
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g yoghurt griekse stijl 0% vet
  • 10 g bakpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 50 g feta
  • 10 g pompoenpitten

Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 2,3 g
Vet 9,6 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 8,1 g
Vezels 3,2 g
Groente 50 g
Kcal 159
Zout 0,23 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Foto: Foto van pompoenbrood met feta gegarneerd met pompoenpitten