Pompoencake met zachte vulling

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen (met schil) in blokjes en kook ze in 12 minuten gaar.

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Mix in een grote kom met de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.

Hak de pecannoten grof

Giet de pompoenblokjes af en pureer vervolgens met een staafmixer.

Voeg de puree samen met de eieren en pecannoten toe aan het amandelmeelmengsel en roer tot een glad beslag.

Schep de helft van het beslag in de cupcakevormpjes.

Doe vervolgens in ieder cupcakevormpje een theelepel zuivelspread en verdeel daarna de rest van het beslag erover.

Bak in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten

  • 250 g pompoen(blokjes)
  • 30 g boter
  • 50 g amandelmeel
  • 35 g kokosmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 60 g pecannoten
  • 2 eieren
  • 50 g zuivelspread, naturel

Koolhydraten 2,2 g
waarvan suikers 1,4 g
Vet 10,1 g
waarvan verzadigd 2,8 g
Eiwit 3,3 g
Vezels 1 g
Groente 20 g
Kcal 113
Zout 0,16 g