Pompoencupcakes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen (met schil) in blokjes en kook ze in 12 minuten gaar.

Zorg dat de boter en monchou op kamertemperatuur zijn. Mix ze in een grote kom met de amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.

Giet de pompoenblokjes af en pureer vervolgens met een staafmixer. Voeg de puree samen met de eieren toe aan het amandelmeelmengsel en roer tot een glad beslag.

Schep het beslag in de cupcakevormpjes, doe overal een pecannoot bovenop en bak de in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 250 g pompoen(blokjes)
  • 50 g amandelmeel
  • 35 g kokosmeel
  • 30 g boter
  • 50 g monchou
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 10 pecannoten
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden

Koolhydraten 2,7 g
waarvan suikers 1,5 g
Vet 11,1 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 3,9 g
Vezels 1,2 g
Groente 25 g
Kcal 127
Zout 0,18 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!