Pompoen­cupcakes

Aantal personen
10 personen
Kooktijd
50 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pompoencupcakes

Ingrediënten

  • 250 g pompoen(blokjes)
  • 30 g boter
  • 50 g monchou
  • 50 g amandelmeel
  • 35 g kokosmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • 10 pecannoten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
127 kcal
Koolhydraten
2,7 g
- waarvan suikers
1,5 g
Vet
11,1 g
- waarvan verzadigd
3,6 g
Eiwit
3,9 g
Vezels
1,2 g
Groente
25 g
Zout
0,18 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de pompoen (met schil) in blokjes en kook ze in 12 minuten gaar.

Zorg dat de boter en monchou op kamertemperatuur zijn. Mix ze in een grote kom met de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.

Giet de pompoenblokjes af en pureer vervolgens met een staafmixer. Voeg de puree samen met de eieren toe aan het amandelmeelmengsel en roer tot een glad beslag.

Schep het beslag in de cupcakevormpjes, doe overal een pecannoot bovenop en bak de in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes