Pompoenlasagne met pastinaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in lange plakken van 1 cm dik. Kook de pastinaak en bloemkoolroosjes 5 minuten. Giet af en vang het kookvocht op.

Verhit de olijfolie in een steelpan en voeg al roerend de meel toe. Blijf het geheel zo’n 3 minuten goed omscheppen tot het iets bruiner kleurt.

Voeg vervolgens steeds een klein scheutje melk en kookvocht toe. Als alle melk en kookvocht is toegevoegd breng je het geheel al roerende aan de kook. Kook 5 minuten tot er een gladde dunne bechamelsaus ontstaat.

Voeg de salie, nootmuskaat en bloemkoolroosjes toe aan de bechamelsaus en pureer dit geheel tot een gladde dikke saus.

Maak laagjes van de pompoenlasagnebladen, pastinaak en bloemkoolsaus in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit tot alles op is, eindig met de lasagnebladen.

Verdeel de ricotta over de bovenkant en bestrooi met wat salie en de pompoenpitten.

Bak 35 minuten in het midden van de oven.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 400 g pastinaken
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 40 g volkoren tarwemeel
  • 200 ml halfvolle melk
  • 10 g salie
  • 1 g gemalen nootmuskaat
  • 700 g pompoenlasagnevellen
  • 200 g ricotta
  • 30 g pompoenpitten

Koolhydraten 28,7 g
waarvan suikers 15,4 g
Vet 20,2 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 13,9 g
Vezels 10,6 g
Groente 375 g
Kcal 371
Zout 1,36 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!