Pompoensoep met bosui

Bereiding

Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kikkererwten op een hoog vuur ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper. Zet het vuur laag en bak de kikkererwten op een laag vuur krokant in 25 tot 30 minuten. Schud de pan regelmatig.

Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe aan het kokende water. Schil en rasp de kurkuma boven de pan. Let op: kurkuma geeft erg af! Kook de pompoen blokjes in 15 minuten gaar. Pureer vervolgens tot een gladde soep.

Was de bosui en snijd in ringetjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het witte gedeelte van de bosui. Roer dit daarna door de soep.

Bak in een droge koekenpan de spekjes krokant.

Schep de soep in mooie kommen. Garneer met de rest van de bosui, de spekjes, zadenmix en geroosterde kikkererwten.

Tip: Om de soep meer pit te geven, kun je verse chilipeper of sambal toevoegen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten 
  • ½ groentebouillontablet, zoutarm 
  • 400 g pompoen, gesneden 
  • 1 theelepel kurkuma 
  • 1 bos bosui 
  • 50 g magere spekreepjes 
  • 25 g zadenmix
  • 2 eetlepels bakolie
  • 600 ml water
  • paprikapoeder naar smaak
  • (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 4 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwit 18 g
Vezels 10 g
Groente 250 g
Kcal 511
Zout 1,7 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!