Pompoensoep met bosui

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pompoensoep met bosui

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten
  • ½ groentebouillontablet, zoutarm
  • 400 g pompoen, gesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 bos bosui
  • 50 g magere spekreepjes
  • 25 g zadenmix
  • 2 eetlepels bakolie
  • 600 ml water
  • paprikapoeder naar smaak
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
511 kcal
Koolhydraten
32 g
- waarvan suikers
4 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
6 g
Eiwit
18 g
Vezels
10 g
Groente
250 g
Zout
1,7 g

Bereiding

Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kikkererwten op een hoog vuur ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper. Zet het vuur laag en bak de kikkererwten op een laag vuur krokant in 25 tot 30 minuten. Schud de pan regelmatig.

Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe aan het kokende water. Schil en rasp de kurkuma boven de pan. Let op: kurkuma geeft erg af! Kook de pompoen blokjes in 15 minuten gaar. Pureer vervolgens tot een gladde soep.

Was de bosui en snijd in ringetjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het witte gedeelte van de bosui. Roer dit daarna door de soep.

Bak in een droge koekenpan de spekjes krokant.

Schep de soep in mooie kommen. Garneer met de rest van de bosui, de spekjes, zadenmix en geroosterde kikkererwten.

Tip: Om de soep meer pit te geven, kun je verse chilipeper of sambal toevoegen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes