Pompoensoep met wortel

Bereiding

Snipper de uien en pers de knoflookteentjes.

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien/knoflook.

Ontdoe de pompoen van zijn schil en dradige binnenkant en snijd in blokjes van ongeveer 3cm. Schil ook de wortel en snijd deze in plakken.

Voeg de pompoen en wortel toe in de pan met de komijn, bak het geheel 3 minuutjes.

Voeg vervolgens de bouillon (500 ml) toe met de laurierblaadjes en laat het 30 minuten pruttelen. Als alles goed gaar is dan kunnen de laurierblaadjes eruit gehaald worden en kan het geheel met de staafmixer tot een gladde soep worden gepureerd.

Maak het af met in iedere kom een lepel crème fraîche.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 grote winterpeen
  • 2 uien
  • 1 theelepel komijn
  • paar teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blokje natriumarme groentenbouillon
  • 125 ml crème fraîche

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 16,8 g
waarvan suikers 11,8 g
Vet 10,5 g
waarvan verzadigd 6,6 g
Eiwit 4,5 g
Vezels 6,9 g
Groente 485 g
Kcal 192
Zout 0,31 g

Ingestuurd door: Kim Brouwers

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Foto: Kim Brouwers