Pompoensoep met wortel

Bereiding

Snipper de uien en pers de knoflookteentjes.

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en de knoflook.

Ontdoe de pompoen van zijn schil en dradige binnenkant en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Schil ook de wortel en snijd deze in plakken.

Voeg de pompoen en wortel toe aan de pan. Doe de komijn erbij en bak het geheel 3 minuutjes.

Voeg vervolgens de bouillon (500 ml) toe samen met de laurierblaadjes en laat het 30 minuten pruttelen. Haal wanneer alles goed gaar de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.

Maak het af door aan iedere kom een lepel crème fraîche toe te voegen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 grote winterpeen
  • 2 uien
  • 1 theelepel komijn
  • paar teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blokje natriumarme groentenbouillon
  • 125 ml crème fraîche

Koolhydraten 16,8 g
waarvan suikers 11,8 g
Vet 10,5 g
waarvan verzadigd 6,6 g
Eiwit 4,5 g
Vezels 6,9 g
Groente 485 g
Kcal 192
Zout 0,31 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Foto: Kim Brouwers