Pompoensoep

Ingrediënten
- 1 kg pompoen
- 4 wortelen
- 1 rode ui
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillonblokje, natriumarm*
- peper
- bosui (optioneel)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 64 kcal
- Koolhydraten
- 8,5 g
- Vet
- 1,5 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 2,5 g
- Vezels
- 4 g
- Groente
- 280 g
- Zout
- 2,8 g
Bereiding
Schil de pompoen en de wortelen en snij ze in kleine stukken.
Schil de ui en versnipper deze.
Neem de blaadjes van het takje rozemarijn en snij deze fijn.
Pel het knoflookteentje en versnipper het.
Doe een beetje zonnebloem- of andere plantaardige olie in een ruime pan en fruit hierin de wortel, ui, rozemarijn en knoflook zonder deze te laten kleuren.
Voeg na 10 minuten de pompoen en de bouillon toe en breng aan de kook en laat nu voor 30 minuten zachtjes ‘pruttelen’.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper.
Garneer eventueel met wat fijngesneden bosui.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
