Pompoensoep

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
50 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 4 wortelen
  • 1 rode ui
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje, natriumarm*
  • peper
  • bosui (optioneel)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
64 kcal
Koolhydraten
8,5 g
Vet
1,5 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
2,5 g
Vezels
4 g
Groente
280 g
Zout
2,8 g

Bereiding

Schil de pompoen en de wortelen en snij ze in kleine stukken.

Schil de ui en versnipper deze.

Neem de blaadjes van het takje rozemarijn en snij deze fijn.

Pel het knoflookteentje en versnipper het.

Doe een beetje zonnebloem- of andere plantaardige olie in een ruime pan en fruit  hierin de wortel, ui, rozemarijn en knoflook zonder deze te laten kleuren.

Voeg na 10 minuten de pompoen en de bouillon toe en breng aan de kook en laat nu voor 30 minuten zachtjes ‘pruttelen’.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper.

Garneer eventueel met wat fijngesneden bosui.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes