Portabella met geitenkaas

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Portabella met geitenkaas

Ingrediënten

  • 300 g portabella
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 50 g walnoten
  • 75 g geitensmeerkaas
  • ½ bos bospenen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
496 kcal
Koolhydraten
25 g
- waarvan suikers
16 g
Vet
36 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
17 g
Vezels
10 g
Groente
275 g
Zout
0,7 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Veeg de portabella's schoon en snijd het steeltje voorzichtig eruit. Snijd het steeltje klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de portabella stelen, ui en knoflook 4 minuten.

Hak de walnoten grof en voeg de helft toe aan de pan.

Doe het uimengsel in een kom en meng het met de geitensmeerkaas. Verdeel dit over de portabella's, breng op smaak met zout en peper en bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng intussen water aan de kook voor de bospenen. Was en schil de bospenen, laat een klein stukje groen van het loof eraan zitten. Kook de bospenen in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.

Serveer de gevulde portabella's met de bospenen en strooi de overgebleven walnoten eroverheen. Garneer met tijm.

Tip: Het is ook erg lekker de bospeentjes te roosteren in de oven bij de portabella's. Maak van het loof van biologische bospeen eens een lekkere pesto!

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes