Prei-knolselderij stamppot

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was de cherrytomaten en halveer ze. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven in en ovenschaal. Rooster ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze rimpelig zijn en vocht afgeven.

Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd klein. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.

Snijd de prei in ringen en spoel de ringen in een vergiet grondig af onder de kraan. Snijd de ui in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui en prei in 8-10 minuten zacht. Voeg ze daarna toe aan de pan met de knolselderij.

Bak intussen het gehakt in een droge koekenpan rul. Breng op smaak met de gehaktkruiden.

Stamp de knolselderij, prei en ui fijn met een pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge stamppot. Roer daarna het gehakt erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de prei-knolselderij stamppot in mooie borden. Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes.

Tip: Voeg eventueel wat mosterd toe voor wat meer pit in de stamppot. Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaatjes ook bakken in een pan.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 250 g biologische cherrytomaatjes
  • ½ biologische knolselderij
  • 2 biologische rode uien
  • 2 biologische preien
  • 200 g biologische rundergehakt
  • 2 theelepels biologische gehaktkruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 13 g
Vet 27 g
waarvan verzadigd 7 g
Eiwitten 30 g
Vezels 20 g
Groente 520 g
Kcal 504
Zout 0,8 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.