Prei-knolselderij stamp­pot

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Prei-knolselderij stamppot

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaatjes
  • ½ knolselderij
  • 2 rode uien
  • 2 preien
  • 200 g rundergehakt
  • 2 theelepels gehaktkruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
504 kcal
Koolhydraten
25 g
- waarvan suikers
13 g
Vet
27 g
- waarvan verzadigd
7 g
Eiwit
30 g
Vezels
20 g
Groente
520 g
Zout
0,8 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was de cherrytomaten en halveer ze. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven in en ovenschaal. Rooster ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze rimpelig zijn en vocht afgeven.

Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd klein. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.

Snijd de prei in ringen en spoel de ringen in een vergiet grondig af onder de kraan. Snijd de ui in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui en prei in 8-10 minuten zacht. Voeg ze daarna toe aan de pan met de knolselderij.

Bak intussen het gehakt in een droge koekenpan rul. Breng op smaak met de gehaktkruiden.

Stamp de knolselderij, prei en ui fijn met een pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge stamppot. Roer daarna het gehakt erdoorheen. Breng op smaak met peper.

Serveer de prei-knolselderij stamppot in mooie borden. Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes.

Tip: Voeg eventueel wat mosterd toe voor wat meer pit in de stamppot. Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaatjes ook bakken in een pan.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes