Prei uit de oven met wortelsalade

Ingrediënten
- 400 g prei
- 2 eetlepels olijfolie
- peper naar smaak
- 200 g krieltjes (voorgekookt)
- 10 g peterselie
- 150 g peen julienne
- 20 g pompoenpitten
- ½ limoen
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 331 kcal
- Koolhydraten
- 31,4 g
- - waarvan suikers
- 9,6 g
- Vet
- 16,1 g
- - waarvan verzadigd
- 2,8 g
- Eiwit
- 9,5 g
- Vezels
- 11,1 g
- Groente
- 275 g
- Zout
- 0,12 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de uiteinden van de prei en halveer in de lengte. Was de prei.
Snijd de prei in stukken van ongeveer 10 cm. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper.
Bak 13 á 15 minuten in de oven.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltje 15 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Meng de peen julienne met de peterselie, pompoenpitten, 1 eetlepel olijfolie en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper.
Serveer de prei met de krieltjes en wortelsalade.
Budgettip: Je kunt ook winterpeen kopen in plaats van peen julienne en deze raspen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
