Prei uit de oven met wortel­salade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper naar smaak
  • 200 g krieltjes (voorgekookt)
  • 10 g peterselie
  • 150 g peen julienne
  • 20 g pompoenpitten
  • ½ limoen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
331 kcal
Koolhydraten
31,4 g
- waarvan suikers
9,6 g
Vet
16,1 g
- waarvan verzadigd
2,8 g
Eiwit
9,5 g
Vezels
11,1 g
Groente
275 g
Zout
0,12 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwijder de uiteinden van de prei en halveer in de lengte. Was de prei.

Snijd de prei in stukken van ongeveer 10 cm. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper.

Bak 13 á 15 minuten in de oven.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltje 15 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.

Snijd de peterselie fijn. Meng de peen julienne met de peterselie, pompoenpitten, 1 eetlepel olijfolie en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper.

Serveer de prei met de krieltjes en wortelsalade.

Budgettip: Je kunt ook winterpeen kopen in plaats van peen julienne en deze raspen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes