Preischotel met gehakt
Ingrediënten
- 600 g prei (2 stuks)
- 300 g knolselderij
- 1 ui
- 125 g rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 175 g rundergehakt
- 3 theelepels kerriepoeder
- peper naar smaak
- 75 g geraspte kaas belegen 30+
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 492 kcal
- Koolhydraten
- 19,6 g
- - waarvan suikers
- 8,5 g
- Vet
- 27,2 g
- - waarvan verzadigd
- 11,5 g
- Eiwit
- 34,8 g
- Vezels
- 14,9 g
- Groente
- 385 g
- Zout
- 1,28 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de bovenkant en de buitenste laag van de prei, halveer in de lengte en was de prei. Snijd vervolgens in halve ringen.
Schil de knolselderij, halveer en snijd vervolgens in dunne plakken. Maak de ui schoon en snijd fijn. Was de paprika en snijd in blokjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak het gehakt rul.
Voeg de ui en prei toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder en peper toe.
Verdeel het prei-gehaktmengsel over de ovenschaal en leg hier dakpansgewijs de plakken knolselderij op.
Verdeel de geraspte kaas over de bovenkant en bak 25 minuten in de oven.
Tip: Vervang het gehakt door linzen voor een vegetarische optie