Een vispakketje met tomaten en olijven,  sperziebonen en zilvervliesrijst

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de olijven. Snijd de tomaten in partjes.

Leg de vis op 2 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel de olijven en tomaten erover. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en oregano.

Vouw het vispakketje goed dicht en bak 15 minuten in de oven.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng water aan de kook en kook de sperziebonen 5 minuten.

Serveer het vispakketje met de zilvervliesrijst en de sperziebonen.

Tip: Vis uit de diepvries is een stuk goedkoper en net zo vers

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 8 groene olijven
  • 2 tomaten
  • 2 stuks pangasiusfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • 2 theelepels oregano
  • 100 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen (diepvries)

Koolhydraten 44,1 g
Vet 10,6g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 24,6 g
Vezels 10,8 g
Groente 289 g
Kcal 391
Zout 1,22 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!