Pruimen-kaneelcrumble

Bereiding

Vet een ovenschaal (24 cm x 28 cm) in met 1 eetlepel vloeibare margarine.

Ontpit en halveer de pruimen en leg deze dicht naast elkaar in de ovenschaal.

Maak een deeg van volkorenmeel, zoetstofpoeder, margarine en  kaneel.

Verdeel de kruimels over de pruimen en bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C totdat de kruimels goudbruin zijn.

Bestrooi de ovenschotel eventueel met kaneel en serveer warm of koud.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 10 g vloeibare margarine
  • 625 g pruimen
  • 100 g volkorenmeel
  • 3 eetlepels zoetstofpoeder (= 6 gram)
  • 60 g vloebare margarine
  • 1 theelepel kaneel

Koolhydraten 21,5 g
waarvan suikers 8,9 g
Vet 9,9 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 2,5 g
Vezels 4,2 g
Groenten 0 g
Kcal 197 g
Zout 0,12 g