Pruimen-kaneelcrumble

Bereiding

Vet een ovenschaal (24 cm x 28 cm) in met 1 eetlepel vloeibare margarine.

Ontpit en halveer de pruimen en leg deze dicht naast elkaar in de ovenschaal.

Maak een deeg van volkorenmeel, margarine en kaneel.

Verdeel de kruimels over de pruimen en bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C totdat de kruimels goudbruin zijn.

Bestrooi de ovenschotel eventueel met kaneel en serveer warm of koud.

Ingrediënten

  • 10 g vloeibare margarine
  • 625 g pruimen
  • 100 g volkorenmeel
  • 60 g vloebare margarine
  • 1 theelepel kaneel

Koolhydraten 21,5 g
waarvan suikers 8,9 g
Vet 9,9 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 2,5 g
Vezels 4,2 g
Groenten 0 g
Kcal 197 g
Zout 0,12 g