Puntpaprika met couscous en harissa

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd alle paprika’s door de helft, verwijder de zaadlijsten.

Leg bakpapier op een bakplaat, leg hier de paprika's op. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de paprika’s 10 minuten in de oven.

Kook de couscous volgens de bereidingswijze.

Pak een grote kom. Hak de noten en de munt fijn. Bewaar een klein beetje munt (voor de garnering).

Doe alle ingrediënten voor de vulling samen met de couscous in de kom en meng door elkaar. Breng op smaak met balsamicoazijn, een snuf peper en zout.

Haal de paprika’s uit de oven en leg 1 paprika voor de harissa apart. Vul de rest met het couscousmengsel en doe ze vervolgens nog 10 minuten in de oven.

Maak nu de harissayoghurt. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers (laat ze zitten indien je van pittig houdt) en pel de knoflooktenen. Snijd de tomaten in kwarten.

Doe de puntpaprika samen met de tomaten, knoflook, rode pepers, kwark, gerookte paprikapoeder, appelazijn en olijfolie in de keukenmachine en pureer tot je een mooie saus hebt

Ingrediënten

  • 3 rode puntpaprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 75 g volkoren couscous
  • 1 handje gemengde noten
  • 4 takjes munt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 rode pepers
  • 3 knoflooktenen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels volle kwark
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel appelazijn

 

Koolhydraten 46,7 g
waarvan suikers 15,9 g
Vet 19,5 g
waarvan verzadigd 3,7g
Eiwit 11,8 g
Vezels 8,6 g
Groente 353 g
Kcal 428
Zout 0,04 g