Ragout met zalm

Bereiding

Kook 150 g aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes, voeg ca. 10 minuten voor het einde van de gaartijd toe aan de aardappelen en laat ze meegaren.

Besprenkel 60 g zalmfilet met 1 eetlepel citroensap, bestrooi met peper, snij in blokjes en bak in 1 eetlepel olie rondom.

Giet de aardappelen en groenten af en vang daarbij het kookvocht op.

Vul 50 ml magere melk aan met kookvocht tot 200 ml breng dit aan de kook. Roer er 2 eetlepels allesbinder en 1 eetlepel gehakte dille door en laat ca. 1 minuut koken. Roer de aardappelen en groenten erdoor.

Verfijn de ragout met 2 eetlepels room.

Breng op smaak met peper en citroensap.

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen  
  • 150 g bloemkool    
  • 150 g broccoli    
  • 60 g verse zalm, rauw    
  • 50 ml magere melk
  • 10 g maizena
  • 2 eetlepels room, verlaagd vetgehalte, tot 8% vet
  • 1 eetlepel citroensap    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 1 eetlepel dille, gehakt  
  • peper

Koolhydraten 47,3 g
waarvan suikers 9,5 g
Vet 19,4 g
waarvan verzadigd 3,9 g
Eiwit 24,7 g
Vezels 10,7 g
Groente 300 g
Kcal 485
Zout 0,21 g