Ratatouille met gele quinoa

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Ratatouille met gele quinoa

Ingrediënten

  • 200 g quinoa (ongekookt)
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 grote courgette
  • 3 rijpe, rode tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • verse basilicum
  • scheutje olijfolie extra vierge

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
250 kcal
Koolhydraten
36 g
- waarvan suikers
8,6 g
Vet
6,2 g
- waarvan verzadigd
0,9 g
Eiwit
9,4 g
Vezels
7,1 g
Groente
210 g
Zout
0,02 g

Bereiding

Kook de quinoa droog volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de kurkuma toe aan het kookwater en roer door.

Snipper de ui en knoflook.

Snijd de aubergine, courgette en tomaten in blokjes.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan.

Fruit de ui en knoflook.

Voeg eerst de aubergine toe en bak een paar minuten.

Doe hierna de courgette en paprikapoeder erbij en bak even mee.

Voeg de tomaten en Provençaalse kruiden toe.

Stoof met een deksel op de pan op laag vuur tot de groenten gaar zijn.

Serveer de ratatouille bij de quinoa.

Maak af met wat blaadjes gescheurde basilicum en een scheutje extra vierge olijfolie.

Tip: Serveer eventueel met gebakken kipfilet, halloumi of verkruimelde zachte geitenkaas.

Tip: Kies in plaats van quinoa voor gekookte kikkererwten. Laat deze kort meestoven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes