Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.

Maak het lof schoon en snijd het in smalle repen. Hak de amandelen grof.

Snijd de tofu in blokjes. Bak de tofu in de hete margarine bruin.

Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en zout een puree. Meng er het lof door en warm de stamppot goed door.

Schep er de amandelen door en geef de tofu erbij.

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 400 gram witlof
  • 15 gram gerookte amandelen
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml volle melk

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 36 g
Vet 19 g
waarvan verzadigd 3,5 g
Eiwit 18,5 g
Vezels 5,5 g
Groente 200 g
Kcal 398
zout 0,18 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum