Ravioli aperti

Bereiding

Breng ruim water voor de lasagne aan de kook.

Maak de sjalotjes, de champignons en de tomaatjes schoon. Snijd de sjalotjes in snippers, de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.

Kook de lasagne in 8 - 10 minuten beetgaar.

Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul. Bak de sjalotjes mee. Voeg de champignons en de doperwtjes toe en smoor alles in een paar minuten gaar. Maak dit op smaak met peper, een beetje zout en wat oregano.

Verwarm de pesto in een pannetje en smoor hierin de tomaatjes zacht.

Leg op 2 borden een lasagnevel en verdeel het vlees-groentemengsel er over. Dek dit af met de andere lasagnevellen en schep de kerstomaatjes er over.

Ingrediënten

  • 4 lasagnevellen (volkoren)
  • 2 sjalotjes
  • 200 g (kastanje)champignons
  • 250 g kerstomaatjes
  • 150 g rundertartaar
  • 100 g doperwtjes
  • oregano
  • 1 eetlepel pesto

Koolhydraten 37,7 g
waarvan suikers 8,6 g
Vet 11,2 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 28,2 g
Vezels 8,5 g
Groente 295 g
Kcal 379
Zout 0,43 g