Ravioli aperti

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 4 lasagnevellen (volkoren)
  • 2 sjalotjes
  • 200 g (kastanje)champignons
  • 250 g kerstomaatjes
  • 150 g rundertartaar
  • 100 g doperwtjes
  • oregano
  • 1 eetlepel pesto

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
379 kcal
Koolhydraten
37,7 g
- waarvan suikers
8,6 g
Vet
11,2 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
28,2 g
Vezels
8,5 g
Groente
295 g
Zout
0,43 g

Bereiding

Breng ruim water voor de lasagne aan de kook.

Maak de sjalotjes, de champignons en de tomaatjes schoon. Snijd de sjalotjes in snippers, de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.

Kook de lasagne in 8 - 10 minuten beetgaar.

Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul. Bak de sjalotjes mee. Voeg de champignons en de doperwtjes toe en smoor alles in een paar minuten gaar. Maak dit op smaak met peper, een beetje zout en wat oregano.

Verwarm de pesto in een pannetje en smoor hierin de tomaatjes zacht.

Leg op 2 borden een lasagnevel en verdeel het vlees-groentemengsel er over. Dek dit af met de andere lasagnevellen en schep de kerstomaatjes er over.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes