Rijstsalade met sinaas­appel­dressing

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Kook de doperwtjes beetgaar en laat afkoelen.

Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en verwijder de zaadlijsten en snijd de bleekselderij in stukjes.

Snijd ook de verse kruiden fijn.

Meng alle groenten en kruiden door de rijst.

Meng de yoghurt, mayonaise en het sinaasappelsap door elkaar
en breng de salade op smaak met de dressing.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 400 g zilvervliesrijst, bereid
  • 300 g doperwtjes
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • handje verse kruiden
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • sap van 1 sinaasappel

Koolhydraten 38,5 g
waarvan suikers 4 g
Vet 4,8 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 7,6 g
Vezels 7,3 g
Groente 150 g
Kcal 242
Zout 0,03 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.