Rode bietensoep

Bereiding

Schil de pastinaak en de appel en snijd deze in stukjes. Snijd ook de rode bieten in stukjes.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook en ui aan.

Voeg de pastinaak, appel en rode biet toe. Bak dit nog even mee.

Doe de theelepel komijn erbij en laat dit circa 1 minuut meebakken. Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook.

Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.

Voeg de sojamelk toe en pureer de soep glad.

Serveer de soep met wat gehakte walnoten en eventueel wat verse dille.

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 appel
  • 500 g rode bieten (gekookt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 bouillonblokje, natriumarm
  • 125 ml sojamelk
  • handje walnoten
  • eventueel wat dille

Koolhydraten 24,6 g
waarvan suikers 17,0 g
Vet 6,1 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 6,1 g
Vezels 9 g
Groente 226 g
Kcal 197
Zout 0,48 g