Rode bieten wafels

Bereiding

Meng 2 eetlepels chiazaad met 6 eetlepels lauw water en laat dit ongeveer 10 minuten staan tot het een dik papje wordt.

Meng vervolgens de rode bieten, melk en het chiazaad-mengsel in de blender. Voeg hier de amandelmeel en het bakpoeder aan toe.

Mix het geheel in de blender tot een glad beslag.

Verwarm het wafelijzer met een eetlepel olijfolie, zodat de wafel niet aan het wafelijzer blijft plakken.

Schenk flink wat beslag in het wafelijzer, sluit het wafelijzer en bak de rode bietenwafels ongeveer 3 tot 4 minuten totdat het beslag gaar is.

Herhaal dit tot het beslag op is.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 6 eetlepels water
  • 250 g rode bieten
  • 75 ml melk
  • 150 g amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • beetje olijfolie

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 5,5 g
Vet 21,5 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 9,4 g
Vezels 7,0 g
Groente 60 g
Kcal 265
Zout 0,70 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.