Rodekool­salade

Bereiding

Snijd de krop rodekool door de helft en gebruik 2-3 plakken van circa 2 centimeter, snijd deze in kleinere stukjes.

Rasp de komkommer en voeg dit samen met de wortel toe aan de rode kool.

Brokkel de feta en hak pistachenoten in kleinere stukjes en voeg dit toe aan de salade.

Serveer de salade met de mosterddressing.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 300 g rodekool
  • 4 eetlepels wortelrasp
  • 1 komkommer
  • 80 g witte kaas/feta
  • 2 eetlepels pistachenoten
  • 1 eetlepel mosterddressing

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 5,6 g
waarvan suikers 4,7 g
Vet 9 g
waarvan verzadigd 3,2 g
Eiwit 6,9 g
Vezels 4 g
Groente 175 g
Kcal 139
Zout 0,81 g

Ingestuurd door: Rosa van Dijk

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!