Rodekoolsalade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 300 g rodekool
  • 4 eetlepels wortelrasp
  • 1 komkommer
  • 80 g witte kaas/feta
  • 2 eetlepels pistachenoten
  • 1 eetlepel mosterddressing

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
139 kcal
Koolhydraten
5,6 g
- waarvan suikers
4,7 g
Vet
9 g
- waarvan verzadigd
3,2 g
Eiwit
6,9 g
Vezels
4 g
Groente
175 g
Zout
0,81 g

Bereiding

Snijd de krop rodekool door de helft en gebruik 2-3 plakken van circa 2 centimeter, snijd deze in kleinere stukjes.

Rasp de komkommer en voeg dit samen met de wortel toe aan de rode kool.

Brokkel de feta en hak pistachenoten in kleinere stukjes en voeg dit toe aan de salade.

Serveer de salade met de mosterddressing.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes