Roerbak met paksoi

Ingrediënten
- 170 g volkoren mie-noedels
- 200 g tofu tamari
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 1 paksoi
- 125 g kastanjechampignons
- ½ theelepel chilivlokken
- 15 g sesamzaadjes
- 2 eetlepels bakolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 656 kcal
- Koolhydraten
- 58 g
- - waarvan suikers
- 8 g
- Vet
- 30 g
- - waarvan verzadigd
- 5 g
- Eiwit
- 35 g
- Vezels
- 15 g
- Groente
- 240 g
- Zout
- 1,1 g
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren mie-noedels. Kook de noedels 6 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de warme kraan.
Doe de tofu tamari in een bakje en prak fijn. Voeg een scheutje water en de paprikapoeder toe en meng door elkaar.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het groene deel en het witte deel gescheiden). Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit bakolie in een wok en roerbak de ui en het witte gedeelte van de paksoi. Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de champignons, het groene deel van de paksoi en de tofu toe en bak nog eens 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de chilivlokken naar smaak toe.
Verhit een droge koekenpan en rooster de sesamzaadjes.
Serveer de volkoren mie-noedels met de wokgroenten en tofu. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
