Roerbak met paksoi

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Roerbak met paksoi

Ingrediënten

  • 170 g volkoren mie-noedels
  • 200 g tofu tamari
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 paksoi
  • 125 g kastanjechampignons
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 15 g sesamzaadjes
  • 2 eetlepels bakolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
656 kcal
Koolhydraten
58 g
- waarvan suikers
8 g
Vet
30 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
35 g
Vezels
15 g
Groente
240 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren mie-noedels. Kook de noedels 6 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de warme kraan.

Doe de tofu tamari in een bakje en prak fijn. Voeg een scheutje water en de paprikapoeder toe en meng door elkaar.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het groene deel en het witte deel gescheiden). Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

Verhit bakolie in een wok en roerbak de ui en het witte gedeelte van de paksoi. Pers de knoflook erboven uit.

Voeg de champignons, het groene deel van de paksoi en de tofu toe en bak nog eens 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de chilivlokken naar smaak toe.

Verhit een droge koekenpan en rooster de sesamzaadjes.

Serveer de volkoren mie-noedels met de wokgroenten en tofu. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes