Bereiding

Snijd de kalkoenfilet in blokjes.

Schil de gemberwortel en rasp het stukje fijn.

Marineer het kalkoenvlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de ketjap, de azijn, cayennepeper en de geraspte gember.

Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.

Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm de olie in een wok of braadpan. Bak de kalkoen in de olie in enkele minuten bruin.

Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in ± 8 minuten verder gaar.

Geef de noedels erbij.

Ingrediënten

  • 200 gram kalkoenfilet
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel azijn
  • cayennepeper
  • 500 gram spitskool
  • 1 rode paprika
  • 150 gram volkoren mie of noedels
  • 2 eetlepels olie

Koolhydraten 60g
Waarvan suikers 10 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 35 g
Vezels 10 g
Groente 220 g
Kcal 530
Zout 0,8 g