Bereiding

Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Schil de gemberwortel en rasp het stukje fijn. Marineer het vlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de sherry, de ketjap, de azijn, de sambal en de geraspte gember.

Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.

Verwarm de olie in een wok of braadpan. Bak de kalkoen in de olie in enkele minuten bruin.

Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in ± 8 minuten verder gaar.

Ingrediënten

  • 200 gram kalkoenfilet
  • stukje gemberwortel (± 1cm)
  • 1 eetlepel sherry
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel sambal
  • 500 gram spitskool
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olie

Koolhydraten 22 g
Vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 34 g
Vezels 7 g
Groente 220 g
Kcal 318
Zout 1,2 g