Courgetterolletjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Spoel de kapucijners af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Was en snijd de verse munt grof.

Fruit de ui in een pan met een beetje olie en doe hier vervolgens de knoflook, kapucijners en munt bij. Bak 5 minuten op laag vuur.

Pureer of stamp het kapucijners mengsel tot een grove puree en voeg de helft van de kaas toe.

Snijd van de courgette lange plakken met de kaasschaaf. Schep een eetlepel van de kapucijnerpuree op de onderkant van de courgetteplakken en rol ze op, herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Zet ze rechtop in een ovenschaal.

Klop vervolgens de eieren in een kom luchtig en meng dit met de rest van de kaas. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 15 minuten tot de courgette gaar is en het eimengsel gestold.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 350 g kapucijners
  • 5 g verse munt
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 courgettes
  • 3 eieren

Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 24 g
Vet 26 g
waarvan verzadigd 11 g
Eiwit 32 g
Vezels 11 g
Groente 240 g
Kcal 507
Zout 1,8 g