Romige rabarber oven­schotel

Bereiding

Snijd de rabarber in stukjes, rasp de schil van 1 citroen en pers de citroen uit.

Laat dit met de appelsap en zoetstof ca. 15 minuten garen.

Meng 250 g kwark met 2 eetlepels allesbinder, 1 ei en het merg van een vanillestok en breng op smaak met een paar druppels vloeibare zoetstof.

Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel.

Bekleed een ovenschaal met beschuit, schep de rabarbercompote erop en verdeel daarover de slagroom.

Bak ca. 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Ingrediënten

  • 600 g rabarber    
  • 1 citroen
  • 200 ml appelsap    
  • 4 druppels vloeibare zoetstof   
  • 250 g halfvolle kwark
  • 2 eetlepels allesbinder    
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 100 g slagroom    
  • 60 g volkorenbeschuit    

Koolhydraten 11 g
waarvan suikers 5,5 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 3,4 g
Eiwit 3,1 g
Vezels 2,1 g
Groenten 75 g
Kcal 121
Zout 0,11 g