Romige sinaas­appel pudding

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in een bakje water.

Neem een steelpan en verhit hier ongeveer 100 ml sinaasappelsap in. 

Draai het vuur uit. 

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete sinaasappelsap. Roer goed door

Schenk er het overige sinaasappelsap en water bij. Roer wederom goed door en verdeel het over acht dessert schaaltjes. 

Laat het een aantal uur in de koelkast opstijven. 

Decoreer met een stukje kiwi en lychee.

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap 
  • 200 ml water 
  • 6 blaadjes gelatine 
  • 1 kiwi 
  • 2 lychees 

Koolhydraten 6,7 g
waarvan suikers 6,1 g
Vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Eiwit 3 g
Vezels 0,5 g
Groente -
Kcal 42
Zout 0 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.