Romige sinaas­appel pudding

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in een bakje water.

Neem een steelpan en verhit hier ongeveer 100 ml sinaasappelsap in. 

Draai het vuur uit. 

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete sinaasappelsap. Roer goed door

Schenk er het overige sinaasappelsap en water bij. Roer wederom goed door en verdeel het over acht dessert schaaltjes. 

Laat het een aantal uur in de koelkast opstijven. 

Decoreer met een stukje kiwi en lychee.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap 
  • 200 ml water 
  • 6 blaadjes gelatine 
  • 1 kiwi 
  • 2 lychees 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 6,7 g
waarvan suikers 6,1 g
Vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Eiwit 3 g
Vezels 0,5 g
Groente -
Kcal 42
Zout 0 g

Ingestuurd door: Arlyn Haveman

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!