Salade met ei en kip

Bereiding

Kook de eieren en ze laat afkoelen. Snijd ze door vieren.

Snijd de kipfilets in dunne reepjes en bak ze bruin gaar.

Maak de avocado, bosui en tomaatjes schoon en snijd ze in blokjes.

Mix de olijfolie en de basilicumolie door elkaar.

Leg de salade op een bord en leg de kipfilets, avocado, bosui en tomaatjes erop.

Breng de dressing op smaak met olie, peper en zout.

Doe de dressing vlak voor het serveren over de salade.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 120 g veldsla
  • 120 g gemengde sla
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 400 g biologische kipfilet
  • 4 eieren
  • 6 bosuitjes
  • 2 avocado’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels basilicumolie
  • snufje zout
  • snufje peper

Koolhydraten 8,7 g
waarvan suikers 7,6 g
Vet 35,2 g
waarvan verzadigd 5,9 g
Eiwit 29,6 g
Vezels 7,2 g
Groente 200 g
Kcal 484
Zout 0,51 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!