Salade met ei en sugarsnaps

Bereiding

Kook de eieren en laat ze afkoelen. Snijd ze in partjes.

Snijd de cherrytomaatjes en ui in stukjes.

Pers het knoflook en snijd het brood in blokjes, voor de croutons.

Bak het brood samen met olie en knoflook, 2 minuten

Kook de sugarsnaps circa 4 minuten.

Rooster de pompoenpitten circa 1 minuut.

Leg de salade en tuinkers op het bord en mix alle ingrediënten door elkaar.

Breng de dressing op smaak met olie, peper en zout.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 120 g veldsla
  • 120 g gemengde sla
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 200 g sugarsnaps
  • 4 eieren
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels geroosterde pompoenpitten
  • 30 g tuinkers
  • 2 eetlepels basilicumolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bruin pistoletje
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 teentje knoflook

Koolhydraten 13,1 g
waarvan suikers 4,6 g
Vet 20,8 g
waarvan verzadigd 4,3 g
Eiwit 14 g
Vezels 5,7 g
Groente 205 g
Kcal 306
Zout 0,58 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!