Salade met ei en sugarsnaps

Ingrediënten
- 120 g veldsla
- 120 g gemengde sla
- 250 g cherrytomaatjes
- 200 g sugarsnaps
- 4 eieren
- 1 rode ui
- 3 eetlepels geroosterde pompoenpitten
- 30 g tuinkers
- 2 eetlepels basilicumolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bruin pistoletje
- snufje zout
- snufje peper
- 1 teentje knoflook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 306 kcal
- Koolhydraten
- 13,1 g
- - waarvan suikers
- 4,6 g
- Vet
- 20,8 g
- - waarvan verzadigd
- 4,3 g
- Eiwit
- 14 g
- Vezels
- 5,7 g
- Groente
- 205 g
- Zout
- 0,58 g
Bereiding
Kook de eieren en laat ze afkoelen. Snijd ze in partjes.
Snijd de cherrytomaatjes en ui in stukjes.
Pers het knoflook en snijd het brood in blokjes, voor de croutons.
Bak het brood samen met olie en knoflook, 2 minuten
Kook de sugarsnaps circa 4 minuten.
Rooster de pompoenpitten circa 1 minuut.
Leg de salade en tuinkers op het bord en mix alle ingrediënten door elkaar.
Breng de dressing op smaak met olie, peper en zout.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
