Salade met gnocchi en tomaten

Ingrediënten
- 1 zongedroogde tomaat, zonder olie
- 100 g aardappelgnocchi
- 2 tomaten
- 60 g magere yoghurt, naturel
- 1 eetlepel room, verlaagd vetgehalte, tot 15% vet
- 1 eetlepel rode pesto
- 1 eetlepel sinaasappelsap, vers
- 1 eetlepel gehakte verse basilicum
- Peper
- 2 blaadjes sla
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 273 kcal
- Koolhydraten
- 43 g
- Vet
- 6 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 10 g
- Vezels
- 4 g
- Groente
- 105 g
- Zout
- 0,4 g
Bereiding
Laat 1 zongedroogde tomaat, zonder olie, ca. 10 minuten in heet water weken en snijd in dunne repen.
Kook 100 g gnocchi, zoals aangegeven op de verpakking, gaar.
Snijd 2 tomaten in partjes.
Meng voor de dressing 60 g magere yoghurt, 1 eetlepel room (tot 15% vet), 1 eetlepel rode pesto, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel gehakte basilicum.
Breng op smaak met peper.
Meng de gnocchi met de verse en gedroogde tomaten en de dressing.
Leg de gnocchi-tomatensalade op een paar blaadjes sla en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
