Salade met gnocchi en tomaten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 zongedroogde tomaat, zonder olie
  • 100 g aardappelgnocchi
  • 2 tomaten
  • 60 g magere yoghurt, naturel
  • 1 eetlepel room, verlaagd vetgehalte, tot 15% vet
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 1 eetlepel sinaasappelsap, vers
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
  • Peper
  • 2 blaadjes sla

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
273 kcal
Koolhydraten
43 g
Vet
6 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
10 g
Vezels
4 g
Groente
105 g
Zout
0,4 g

Bereiding

Laat 1 zongedroogde tomaat, zonder olie, ca. 10 minuten in heet water weken en snijd in dunne repen.

Kook 100 g gnocchi, zoals aangegeven op de verpakking, gaar.

Snijd 2 tomaten in partjes.

Meng voor de dressing 60 g magere yoghurt, 1 eetlepel room (tot 15% vet), 1 eetlepel rode pesto, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel gehakte basilicum.

Breng op smaak met peper.

Meng de gnocchi met de verse en gedroogde tomaten en de dressing.

Leg de gnocchi-tomatensalade op een paar blaadjes sla en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes