Salade met kikker­erwten en appel

Bereiding

Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.

Snijd de appel in dunne schijfjes en de paprika in blokjes.

Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer in blokjes.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Doe de sla in een ruime schaal en voeg alles toe.

Maak krullen van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf en verdeel deze over de salade.

Voeg tot slot de balsamicoazijn toe en meng alles door elkaar.

Eet smakelijk!

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 100 g veldsla
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 appel
  • 1 gele paprika
  • 60 g kikkererwten
  • 8 kerstomaatjes
  • 10 g Parmezaanse kaas
  • 30 g balsamicoazijn

Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 10,7 g
Vet 6,6 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 8,1 g
Vezels 6,1 g
Groente 160
Kcal 179
Zout 0,28 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.