Salade met kikkererwten en appel

Ingrediënten
- 100 g veldsla
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 appel
- 1 gele paprika
- 60 g kikkererwten
- 8 kerstomaatjes
- 10 g Parmezaanse kaas
- 30 g balsamicoazijn
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 179 kcal
- Koolhydraten
- 18 g
- - waarvan suikers
- 10,7 g
- Vet
- 6,6 g
- - waarvan verzadigd
- 1,5 g
- Eiwit
- 8,1 g
- Vezels
- 6,1 g
- Groente
- 160 g
- Zout
- 0,28 g
Bereiding
Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
Snijd de appel in dunne schijfjes en de paprika in blokjes.
Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer in blokjes.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Doe de sla in een ruime schaal en voeg alles toe.
Maak krullen van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf en verdeel deze over de salade.
Voeg tot slot de balsamicoazijn toe en meng alles door elkaar.
Eet smakelijk!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
