Salade met kikkererwten en appel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g veldsla
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 appel
  • 1 gele paprika
  • 60 g kikkererwten
  • 8 kerstomaatjes
  • 10 g Parmezaanse kaas
  • 30 g balsamicoazijn

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
179 kcal
Koolhydraten
18 g
- waarvan suikers
10,7 g
Vet
6,6 g
- waarvan verzadigd
1,5 g
Eiwit
8,1 g
Vezels
6,1 g
Groente
160 g
Zout
0,28 g

Bereiding

Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.

Snijd de appel in dunne schijfjes en de paprika in blokjes.

Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer in blokjes.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Doe de sla in een ruime schaal en voeg alles toe.

Maak krullen van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf en verdeel deze over de salade.

Voeg tot slot de balsamicoazijn toe en meng alles door elkaar.

Eet smakelijk!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes