Salade met kip tandoori

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 150 g kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 g volle (Griekse) yoghurt
  • 1 theelepel komijn en korianderzaad
  • ½ theelepel paprikapoeder, kaneel en nootmuskaat
  • 50 g gemengde sla

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
254 kcal
Koolhydraten
9,1 g
- waarvan suikers
7,7 g
Vet
14 g
- waarvan verzadigd
3,5 g
Eiwit
21,1 g
Vezels
2,8 g
Groente
170 g
Zout
0,14 g

Bereiding

Maak de groente schoon. Halveer de halve courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui.

Snijd de kipfilet in blokjes.

Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de kruiden in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de groenten toe en bak ze gaar.

Haal de pan van het vuur en laat eventueel afkoelen.

Meng de citroensap met de yoghurt en kruiden.

Verdeel de sla over twee borden en verdeel hierover de kip en groenten.

Serveer met het yoghurt-mengsel.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes