Bereiding

Maak de groente schoon. Halveer het stuk courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de groenten toe en bak ze gaar.

Meng de citroensap door het mengels en laat afkoelen.

Roer de yoghurt door het mengsel en serveer.

 

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 150 g kipfilet
  • ½ eetlepel tandoorikruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 g volle (Griekse) yoghurt
  • slabladen of 50 g gemengde sla

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 7,7 g
Vet 14 g
waarvan verzadigd 3,5 g
Eiwit 21,1 g
Vezels 2,8 g
Groente 170 g
Kcal 254
zout 0,14 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum