Salade met kip tandoori

Bereiding

Maak de groente schoon. Halveer de halve courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui.

Snijd de kipfilet in blokjes.

Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de kruiden in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de groenten toe en bak ze gaar.

Haal de pan van het vuur en laat eventueel afkoelen.

Meng de citroensap met de yoghurt en kruiden.

Verdeel de sla over twee borden en verdeel hierover de kip en groenten.

Serveer met het yoghurt-mengsel.

 

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 150 g kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 g volle (Griekse) yoghurt
  • 1 theelepel komijn en korianderzaad
  • ½ theelepel paprikapoeder, kaneel en nootmuskaat
  • 50 g gemengde sla

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 7,7 g
Vet 14 g
waarvan verzadigd 3,5 g
Eiwit 21,1 g
Vezels 2,8 g
Groente 170 g
Kcal 254
zout 0,14 g