Salade met komkommer en kikkererwten

Ingrediënten
- ⅓ komkommer
- 1 stengel bleekselderij
- 130 g kikkererwten
- 1 rode paprika
- 4 takjes platte peterselie
- 1 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 422 kcal
- Koolhydraten
- 31,4 g
- Vet
- 24,3 g
- - waarvan verzadigd
- 3,6 g
- Eiwit
- 12,8 g
- Vezels
- 12 g
- Groente
- 230 g
- Zout
- 0,49 g
Bereiding
Was de komkommer. Snijd in de lengte in vieren en snijd vervolgens in plakjes.
Was de bleekselderij, verwijder de uiteindes en snijd in dunne plakjes.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Was de peterselie en hak de blaadjes grof.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel schoon met water.
Meng de olijfolie, citroensap, mosterd en breng op smaak met peper.
Meng de komkommer, bleekselderij, kikkererwten, paprika en de peterselie met de dressing.
Tip: Deze salade is ideaal om mee te nemen. Je kunt deze salade ’s ochtends of de avond van tevoren maken en mee naar het werk nemen als lunch.
Liever minder koolhydraten? Gebruik dan wat minder kikkererwten en gebruik wat meer groenten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
