Salade met kruidige kip en Parmezaanse kaas

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Salade met kruidige kip en parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zwarte peper naar smaak
  • mespunt chilipoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g radijs
  • 150 g bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 5 g verse dille
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 40 g Parmezaanse kaas

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
397 kcal
Koolhydraten
8,6 g
- waarvan suikers
6,2 g
Vet
23,8 g
- waarvan verzadigd
7 g
Eiwit
35,3 g
Vezels
3 g
Groente
350 g
Zout
0,83 g

Bereiding

Kruid de kipfilet met de paprikapoeder, zwarte peper, chilipoeder, uienpoeder en olijfolie.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilets gaar met een deksel op de pan.

Was de groenten en snijd in dunne plakjes. Snijd de dille fijn.

Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper.

Meng de groenten met de dille en yoghurtdressing. Snijd de gebakken kip in plakjes.

Verdeel de salade over de borden. Leg de kipfilet bovenop en voeg geraspte Parmezaanse kaas toe. 

Tip: Voor het kruiden van de kip kun je ook cajun kruiden (zonder zout) gebruiken in plaats van de losse kruiden. Ook lekker met geroosterde (kh-arm) brood

 

Een maand lang Lekker Koolhydraatarm?

Ontvang een gratis receptenboek en inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.

Aanmelden
icoon weegschaal