Salade met kruidige kip en Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 theelepel paprikapoeder
- zwarte peper naar smaak
- mespunt chilipoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g radijs
- 150 g bleekselderij
- 1 komkommer
- 5 g verse dille
- 3 eetlepels volle yoghurt
- 40 g Parmezaanse kaas
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 397 kcal
- Koolhydraten
- 8,6 g
- - waarvan suikers
- 6,2 g
- Vet
- 23,8 g
- - waarvan verzadigd
- 7 g
- Eiwit
- 35,3 g
- Vezels
- 3 g
- Groente
- 350 g
- Zout
- 0,83 g
Bereiding
Kruid de kipfilet met de paprikapoeder, zwarte peper, chilipoeder, uienpoeder en olijfolie.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilets gaar met een deksel op de pan.
Was de groenten en snijd in dunne plakjes. Snijd de dille fijn.
Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper.
Meng de groenten met de dille en yoghurtdressing. Snijd de gebakken kip in plakjes.
Verdeel de salade over de borden. Leg de kipfilet bovenop en voeg geraspte Parmezaanse kaas toe.
Tip: Voor het kruiden van de kip kun je ook cajun kruiden (zonder zout) gebruiken in plaats van de losse kruiden. Ook lekker met geroosterde (kh-arm) brood