Salade met mango en papaja

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1/4 mango
  • 1/4 papaja
  • 1 kleine kropsla
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mespuntje mosterd
  • peper
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
281 kcal
Koolhydraten
20 g
Vet
19 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
6 g
Vezels
4 g
Groente
200 g
Zout
0,3 g

Bereiding

Schil de mango en de papaja en snijd in blokjes.

Was 1 kleine kropsla en scheur in stukjes. Meng met de mango en papaja.

Meng de groentebouillon met balsamicoazijn, olie en mosterd en breng op smaak met peper.

Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes