Bereiding

Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes.

Meng de azijn door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.

Meng de yoghurt met de mierikswortel.

Verdeel de rucola over een schaal en schep het bieten-appelmengsel er op.

Schenk de mieriksworteldressing  er over.

Lekker met een vegetarische schijf en 3 kleine aardappelen

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels azijn
  • 400 g gare rode bieten
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 3 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 30 g rucola

Koolhydraten 19,2 g
waarvan suikers 17,3 g
Vet 0,6 g
waarvan verzadigd 0,2 g
Eiwit 4,1 g
Vezels 7,9 g
Groente 200 g
Kcal 117
Zout 0,34 g