Bereiding

Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes.

Meng de azijn door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.

Meng de yoghurt met de mierikswortel.

Verdeel de rucola over een schaal en schep het bieten-appelmengsel er op.

Schenk de mieriksworteldressing  er over.

Lekker met een vegetarische schijf en 3 kleine aardappelen

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels azijn
  • 400 g gare rode bieten
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 3 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 30 g rucola

Koolhydraten 19,2 g
waarvan suikers 17,3 g
Vet 0,6 g
waarvan verzadigd 0,2 g
Eiwit 4,1 g
Vezels 7,9 g
Groente 200 g
Kcal 117
Zout 0,34 g